preskoči na sadržaj

Osnovna škola Braća Ribar Posedarje

Odluka o odabiru udžbenika

U prilogu se nalazi odluka o odabiru udžbenika za šk. god. 2022/2023.


vijesti

Školska godina 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvana Medić, 30. 6. 2022. 22:37

U prilogu se nalazi kratki video o našim učenicima i učiteljicama koji su marljivo i vrijedno radilli tijekom školske godine 2021./2022.

 [više]

Podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Autor: Silvana Medić, 30. 6. 2022. 15:17

Na današnji dan ispratili smo još jednu generaciju dobre, pristojne i drage djece.Želimo vam da na svom putu budete mudri,vrijedni i marljivi kao i do sada. Iz ove škole ponesite ljubav, poštovanje prema bližnjima,prijateljima i budućim učiteljima. Čestitamo vam na svim ostvrarenim uspjesima tijekom školovanja i na svemu lijepome što smo proživijeli s vama. Učenici koji su završili osmi  razred s odličnim uspjehom te koji su sudjelovali na raznim natjecanjima nagrađeni su knjigom te prigodnim poklonom (Jerko Brala, Hrvoje Juričević, Kristijan Mrkela, Paola Gospić ,Lucija Predovan i Luka Baričević). Ovim im putem želimo još jednom zahvaliti te iskazati koliko smo ponosni sa svima vama.

 [više]

Završetak nastavne 2021/'22. godine

Autor: Vanja Buškulić, 23. 6. 2022. 20:08

Dragi naši učenici i roditelji,

završila je još jedna nastavna godina i to uspješno za sve naše učenike. 

Svečana podjela svjedodžbi učenicima 8. r. održat će se 30. 6. 2022. u 9,00 sati u holu škole. 

Učenici od 1. do 7. r. svjedodžbe će dobiti u utorak 5. 7. 2022. u 8,00 sati u svojim učionicama (u matičnoj i područnim školama). 

Prijevoz učenika putnika je prema uobičajenom rasporedu - dolazak u 8,00 sati a povratak u 8,45 sati.  

Popisi udžbenika i dodatnih materijala bit će objavljeni na stranici škole.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo ugodne ljetne praznike.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Silvana Medić, 13. 6. 2022. 13:51

Poštovani, 

u "Kutku pedagoga" nalazi se obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.

 [više]

Skradin- Šibenik

Autor: Silvana Medić, 9. 6. 2022. 11:44

U utorak 7. lipnja 2022. učenici naše škole su u pratnji svojih razrednika posjetili Sokolarski centar  te spoznali o značaju ptica grabljivica u prirodi,ishrani ptica te liječenju ptica.Nakkon ručka i šetnje Skradinom uputili smo se u Šibenik gdje smo posjetili spomenik Petra Krešimira IV., Katedralu te prošetali Kalelargom. Vratili smo se kući sretni i zadovoljni.

 [više]

Dan škole

Autor: Silvana Medić, 6. 6. 2022. 13:28

Dana 6.lipnja 2022.godine održana je školska priredba povodom Dana škole na kojoj su nastupili učenici raznim izvedbama.Na početku programa pozdravila nas je ravnateljica škole Vanja Buškulić. Mlada folklorna grupa svojim nastupom prenijela nam je duh tradicije te običaja ovog kraja. Nizale su se izbedbe jedna za drugom popraćene školskim zborom pod vodstvom nastavnice Petre Glavan. Zahvaljujemo se svim izvođačima,  njihovim mentorima te voditeljima programa Tinu Busiji i Antoniji Janeš. Veselimo se ponovnom susretu iduće školske godine.

 [više]

Dan sporta

Autor: Silvana Medić, 4. 6. 2022. 08:54

U petak 3.lipnja 2022. godine obilježili smo Dan sporta raznim sportskim aktivnostima na nogometnom igralištu i u sportskoj dvorani. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji dana sporta, a pogotovo našim učenicima koju su unatoč vrućini dali sve od sebe kako bi postigli što bolje rezultate u raznim kategorijama.

 

 [više]

Dan škole

Autor: Vanja Buškulić, 4. 6. 2022. 08:51

U ponedjeljak 6. lipnja 2022. godine obilježavamo Dan škole. U 9:00 sati će se održati školska priredba na kojoj će nastupiti učenici naše škole. Taj dan nema nastave, a učenici putnici u školu će doći sat vremena kasnije od uobičajenog. Predviđeni odlazak kućama je u 10:30 sati.

 [više]

Sportski dan

Autor: Vanja Buškulić, 2. 6. 2022. 20:44

U petak 3. lipnja 2022. obilježit ćemo Dan sporta raznim sportskim aktivnostima na nogometnom igralištu i u sportskoj dvorani. Pozivamo vas da nam se pridružite na tribinama i bodrite natjecatelje. Na Sportskom danu sudjelovat će svi učenici naše škole iz matične i iz područnih škola. Program započinje u 8,00 sati i trajat će do 11,00 sati. Ponesite kape za sunce i pregršt dobre volje i dođite nas gledati! smiley  

 [više]

Dan državnosti

Autor: Vanja Buškulić, 29. 5. 2022. 13:47

 [više]

Jednodnevni izlet učenika u Knin i Sinj

Autor: Vanja Buškulić, 29. 5. 2022. 10:38

24. svibnja 2022. godine učenici 1., 2. i posebnog razrednog odjela, u pratnji svojih učiteljica i asistenata, bili su na jednodnevnom izletu u Sinju i Kninu. Posjetili su Muzej sinjske alke, obišli Sinj, Knin, slap Krčić, OPG Mustang, jahali na konju, natjecali se...

 [više]

Jednodnevni izlet učenika u Zagreb

Autor: Vanja Buškulić, 29. 5. 2022. 10:30

23. svibnja 2022. godine učenici 3. i 4. razreda matične škole, te učenici iz Islama Latinskog i Podgradine, u pratnji svojih učiteljica bili su na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba u kojem su upoznali brojne životinjske vrste. Obišli su centar grada, vozili se uspinjačom na Gornji grad i puni dojmova sretni se vratili kući.

 [više]

Ekskurzija učenika 8. r.

Autor: Vanja Buškulić, 29. 5. 2022. 10:24

Ove su godine, nakon dvije pandemijske godine, napokon ostvareni uvjeti za izvođenje izleta učenika. Tako su naši osmaši, zajedno sa svojim razrednicama Ivanom i Martinom,  od 19. do 21. svibnja 2022. godine ostvarili svoju školsku ekskurziju na kojoj su se dobro zabavili, obišli Istru i sretno se vratili kući.   

 [više]

Predavanje o Domovinskom ratu i obrani Domovine

Autor: Silvana Medić, 15. 5. 2022. 10:30

Dana 11.svibnja u našoj školi su osmašima održali predavanja o Domovinskom ratu i obrani Domovine članovi udruge 84.Gardijske  bojna "Termiti" umirovljeni bojnik Marijan Madjerić koji je predavanje započeo riječima"Pravi bojnik se bori ne zato što mrzi ono što je ispred njega, nego zato što voli ono što je iza njega" i časnički namjesnik Zlatko Franić.Susret je dogovorio otac naše učenice Marije, također hrvatski branitelj Damir Kovač, kojemu se srdačno zahvaljujemo. Učenici su s velikom pažnjom slušali predavače koji su sa svojim suborcima branili naš kraj i područje koje je učenicima blisko i poznato.

 [više]

Eko akcija čišćenja plaže

Autor: Silvana Medić, 12. 5. 2022. 15:41

Vrijedni i marljivi učenicu su zajedno sa svojim učiteljicama pristupili eko akciji čišćenja plaže kako bi sačuvali okoliš i ljepotu naše prirode.

 [više]

Gostovanje književnice Jadranke Čunčić Bandov

Autor: Jelena Ivanišević, 10. 5. 2022. 10:06

U ponedjeljak 9. svibnja 2022. OŠ Braća Ribar posjetila je hrvatska dječja književnica, lutkarica i autorica brojnih igrokaza Jadranka Čunčić Bandov. Mnogima od nas odraslih, ali i učenika koji čitaju Prvi izbor, Jadranka Čunčić Bandov poznata je i kao autorica stripa Boduljko

Književnica Čunčić Bandov već 20-tak godina priprema i izvodi kolaž lutkarske predstave, a za njih samostalno izrađuje lutke od raznih materijala - vidjeli smo magarca, konja, mačku i labuda od tikvi, strašnog psa od četki za pranje boca, žabu od spužvi i kotačića, puža od košare za voće i čarape napunjene vatom, kornjaču od košare i kaciole...

U kolaž lutkarskoj predstavi sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda matične škole, te učenici područnih škola Islam Latinski i Podgradina. Kada kažemo sudjelovali, zaista to i mislimo. Naime, predstava je interaktivna pa su učenici glumili mačke koje love miševe, bubamare koje se žele igrati sa slonom, pjevali su, pljeskali, pogađali, neki su dobili poljubac od kornjače...

U područnoj školi Podgradina učenici su pripremili i izveli 3 kratka igrokaza Jadranke Čunčić Bandov te za kraj intervjuirali književnicu. 

Ovim putem zahvaljujemo Jadranki Čunčić Bandov što je posjetila našu malu školu te učenicima i učiteljima uljepšala jutarnji ponedjeljak. Svi učenici koji žele dalje čitati ili proučiti igrokaze Jadranke Čunčić Bandov mogu u školskoj knjižnici posuditi njezinu zbirku igrokaza Igre sa zmajevima.

foto-galeriji pogledajte kako je izgledao susret.

                                                                            Jelena Ivanišević, knjižničarka

 

 

 [više]

Humanitarna akcija za pomoć Ukrajini

Autor: Vanja Buškulić, 6. 5. 2022. 17:37

Artem

Ovoga tjedna u našoj se školi održala akcija prikupljanja vode za pomoć Ukrajini. Naš Artem jako se razveselio što smo prikupili mnogo boca vode koje će barem malo olakšati patnju ljudi pogođenih ratom. U akciji su sudjelovali učenici matične škole i svih područnih škola. Uz pomoć Crvenog križa Zadar voda je odvezena i predana u skladište u Zadru odakle će biti poslana dalje.

Zahvaljujemo se svim roditeljima i učenicima koji su se pridružili akciji.

 [više]

Humanitarna akcija za pomoć Ukrajini

Autor: Vanja Buškulić, 1. 5. 2022. 18:50

OBAVIJEST

Od 2. do 6. svibnja 2022. godine i u našoj se školi, u organizaciji Zadarske županije i Crvenog križa Zadar, prikuplja humanitarna pomoć za Khersonsku oblast u Ukrajini. Dobili smo zaduženje za prikupljanje VODE (u bocama). Učenici vodu mogu donijeti u školu i ostaviti u prostoriji kod zadnjeg ulaza u školu. Učenici u područnim školama predat će prikupljeno svojim učiteljicama.

Pokažimo svoje veliko srce i pomognimo ljudima u nevolji. Hvala.

                                                                                        ravnateljica:

                                                                                        mr. Vanja Buškulić 

 [više]

Rezultati natjecanja Klokan bez granica 2022.

Autor: Vanja Buškulić, 22. 4. 2022. 16:18

17. ožujka 2022. u našoj se školi, pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva održalo 24. Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica", na kojem je sudjelovalo 40 učenika.

U 10% najbolje plasiranih u Republici Hrvatskoj, koji su osvojili diplome i simbolične nagrade, ušli su i naši učenici, svi redom trećaši (3. r.)

Katja Brala, Lovre Ćirak, Nives Pocrnić i Josip Hutinec (mentorica Vesna Načevski); Nina Kalac (mentorica Jadranka Kalac); Ivana Knežević (mentorica Josipa Baričević)

BRAVO! ČESTITAMO UČENICIMA I MENTORICAMA! 

Čestitamo i ostalim učenicima i njihovim učiteljicama koji su sudjelovali u natjecanju i doprinijeli popularizaciji matematike u svakodnevnom životu.

                                                povjerenica natjecanja Vanja Buškulić

 [više]

Obavijest

Autor: Vanja Buškulić, 21. 4. 2022. 12:11

Proljetni odmor učenika završava 22. travnja 2022. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak 25. travnja 2022. g. prema uobičajenom rasporedu sati.

Učenici više ne moraju nositi papuče u školi. Molimo da ih odnesu kući. Papuče će se ponovno koristiti na jesen.

Učenici su dužni na satove Tjelesne i zdravstvene kulture nositi potrebnu sportsku opremu (odjeću i sportsku obuću). 

                                                                                      ravnateljica škole:

                                                                                      mr. Vanja Buškulić

 [više]

Uskrsna kreativna radionica

Autor: Silvana Medić, 13. 4. 2022. 20:49

Prigodom Uskrsa u Slivnici su održane prigodne radionice.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 [više]

Križni put - Brisnica - Svjetski dan zdravlja

Autor: Vanja Buškulić, 9. 4. 2022. 18:50

U petak 8. travnja 2022. godine naši su učenici bili na Križnom putu u Brisnici. Obilježivši ujedno i Svjetski dan zdravlja jačali su svoju fizičku i duhovnu snagu. Uz pratnju svojih učiteljica i vjeroučiteljica uspješno su savladali sve izazove.  

 [više]

Županijsko školsko prvenstvo

Autor: Silvana Medić, 18. 3. 2022. 11:16

Učenice naše škole zajedno sa svojim mentorom prof. Draženom Jolićem osvojile su 2. mjesto na županijskom natjecanju u Futsalu. 

Iskrene čestitke!

 [više]

Dodjela nagrada najkorisnicima u Gradskoj knjižnici Zadar

Autor: Vanja Buškulić, 3. 3. 2022. 20:58

Povodom obilježavanja Dana Gradske knjižnice Zadar u utorak 1.ožujka 2022., dodijeljena su priznanja najkorisnicima za proteklu godinu.

Učenica 4.r. PŠ Podgradina Lara Žuža primila je priznanje kao najkorisnik Bibliobusa 1. Djelatnici Gradske knjižnice Zadar su za sve nagrađene pripremili kratki prigodni program i domjenak, te im zahvalili što svojim aktivnim sudjelovanjem u životu knjižnice podržavaju njihov rad.
Čestitke učenici Lari Žuži na priznanju za najkorisnika Bibliobusa 1 za 2021.g.!

 [više]

Samotestiranje učenika

Autor: Silvana Medić, 14. 2. 2022. 11:21

Slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o  samotestiranju  https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 

 [više]

Predupisi djece u prvi razred za šk. god. 2022./2023.

Autor: Krasna Marinić, 25. 1. 2022. 10:02

OBAVIJEST RODITELJIMA I/ILI SKRBNICIMA 

 [više]

Akcija prikupljanja igračaka

Autor: Vanja Buškulić, 21. 11. 2021. 11:41

Naši su učenici i učitelji, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak, sudjelovali u akciji prikupljanja igračaka za opremanje centara igre, kao mjesta na kojima će djeca moći igrati se, učiti i posuditi igračke i edukativne materijale te ih ponijeti kući. Paket je poslan u Zagreb odakle će biti proslijeđen u neki od centara. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji.  

 [više]

I moje srce gori u svijeći toj...

Autor: Silvana Medić, 17. 11. 2021. 11:47

I MOJE SRCE GORI U SVIJEĆI TOJ...

Učenici predmetne nastave sa svojim nastavnicima su obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata. U koloni sjećanja, sa svijećama u rukama i stijegom Hrvata, uputili smo se prema križu u centru Posedarja te pigodnim čitanjima i molitvom pokazali svoju zahvalnost svim žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Lijepe naše Hrvatske. Svijeća u ruci, molitva na usnama,ljubav u srcu - zalog vjenosti jedine nam domovine HRVATSKE!

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO!

prof. Gabrijela Mrkela

 [više]

Obavijest o ulasku u školsku ustanovu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Zupčić, 16. 11. 2021. 12:11

 [više]

Dani kruha

Autor: Silvana Medić, 26. 10. 2021. 11:12

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine obilježili smo u našoj školi Dane kruha sa raznim slasticama od žitarica s puno ljubavi, smijeha i veselja.

Zahvaljujemo učenicima, roditeljima, bakama i tetama na svom uloženom trudu!

 [više]

Likovno-literarni natječaj "Moje najdraže povrće"

Autor: Vanja Buškulić, 19. 10. 2021. 14:41

U sklopu projekta Tjedan zdravog doručka održan je likovno-literarni natječaj na temu Moje najdraže povrće. Na školski natječaj prijavili su se učenici iz matične škole, Podgradine, Islama Latinskog i Ždrila. Odabrani su najbolji radovi koje možete pogledati u holu škole. Pobjednici su dobili zaslužene diplome, a svi ostali sudionici natječaja pohvalnicu za trud. ČESTITAMO!

 [više]

Obavijest učenicima ii roditeljima

Autor: Silvana Medić, 30. 8. 2021. 09:14

Nastavna godina počinje 6.rujna 2021.godine, a završava 21.lipnja 2022.godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta. Prvo polugodište traje od 6.rujna 2021. godine do 23. prosinca 2021. godine. Drugo polugodište traje od 10. siječnja 2022. godine do 21. lipnja 2022. godine.

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog 2021. godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, stim da nastava počinje 4.studenoga 2021. godine.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7.siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. godine i završava  25. veljače 2022.godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine. 

Proljetni odmor za učenike počinje 14. travnja 2022. godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25.travnja 2022. godine.

Ljetni odmor počinje 23. lipnja 2022. godine.

Početak nastavne godine je u 8:00 sati. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Upisi u srednju školu
Anketa (mala)
Za pretraživanje interneta najviše koristim:
Pano

        

(Kliknite na sliku i pogledajte još neke učeničke radove)

Odbojkaški klub Posedarje

CMS za škole logo
Osnovna škola Braća Ribar Posedarje / Športska 3, HR-23242 Posedarje / os-brace-ribar-posedarje.skole.hr / ured@os-brace-ribar-posedarje.skole.hr
preskoči na navigaciju