preskoči na sadržaj

Osnovna škola Braća Ribar Posedarje

Odluka o odabiru udžbenika

U prilogu se nalazi odluka o odabiru udžbenika za šk. god. 2022/2023.


Vijesti

Ekskurzija u Istri

Autor: Marina Melem, 18. 5. 2011.

Naši učenici osmih razreda od 24.4. - 29.4.2011. posjetili su Istru te doživjeli nezaboravne trenutke!

 

 

"Dani ekskurzije sada su iza nas. Vrijeme koje smo željno iščekivali prošlo je i često poželimo vratiti se natrag i sve ponoviti. Eh, kad bi to bilo moguće! Kad bi mogli vratiti vrijeme i ponovno vidjeti bogatstvo Istre.

Prvog dana posjetili smo najmanji grad na svijetu – Hum i gradić na brdašcu – Motovun. Bilo je vruće i umorno, ali je sve bilo vrijedno predivnog pogleda  na Motovunu.

Slijedeći dan išli smo u obilazak Poreča i posjetili smo Eufrazijevu baziliku gdje smo vidjeli razne mozaike. Šetnja Porečom i kasniji posjet Rovinju ispunili su naš dan. U Rovinju smo posjetili crkvu sv. Eufemije-mučenice u doba Dioklecijana koja nam može pomoći pri prognozi vremena. Prema legendi, kad je sv. Eufemija okrenuta prema moru vrijeme će biti lijepo, a kada je okrenuta prema kopnu upućuje ribare da ne idu na more zbog ružnog vremena.

Trećeg dana smo se rano ustali i uputili na Brijune, gdje smo proveli većinu dana. U vlakiću smo obišli cijeli safari-park, etnološki muzej u kojem je foto-galerija Broza Tita i prošli kraj njegovih vila. Poslijepodne smo posjetili amfiteatar u Puli. Svaka večer je bila obilježena odlaskom u disko. Zadnju večer smo se zabavili i bilo nam je jednom riječju PREDOBRO!

Posljednji smo se dan osjećali tužno i depresivno zbog završetka ove pustolovine, ali smo se oraspoložili pri posjetu Opatiji i opatijskoj rivijeri. Tijekom putovanja bilo je pregršt smijeha, radosti i veselja te će svaki trenutak ostati u našem pamćenju jer je svaki na svoj način poseban i nezaboravan. Sjećanja i osjećaji su snažni jer je ovo naše prvo zajedničko maturalno putovanje koje nas je još više zbližilo. Sve uspomene pohranjene su u mom srcu i nikada neće biti zaboravljene".

                                                                                               Klara Magaš, 8.a

 

 

   "Bili su uskrsni praznici. Iz Posedarja smo krenuli na trodnevni izlet u Istru- ekskurziju. Prva mjesta koja smo posjetili bili su Motovun i Hum. Hum je najmanji grad na svijetu. U Humu živi samo 20-ak stanovnika. Mjesto je turistički uređeno. Nakon toga posjetili smo još Pazin, Rovinj, Pulu, Opatiju, Poreč… Hotel u kojem smo odsjeli bio je smješten u Poreču; hotel se zvao Laguna Materada. Neke znamenitosti koje smo vidjeli bile su: Pulska arena, crkva sv. Eufemije, Aleja glagoljaša itd. U Poreču je bilo odlično, a navečer smo išli u noćni klub „Plava“ gdje smo se zabavili plešući i pjevajući. Cijele dane smo se zabavljali i posjećivali razna mjesta uključujući mjesto Žbandaj u kojem se nalazi „Konoba Monica“. Iako smo nekad ljutili nastavnicu, čini mi se da se i ona odlično provela. Ekskurzija mi je prošla odlično i ostat će mi u dobrom sjećanju. Mislim da će to biti nešto što ću uvijek pamtiti".   

                                                                                                                               Ivan Lerga, 8.b

 

                                     Kliknite na sliku i pogledajte još više slika!

 

 
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Upisi u srednju školu
Anketa (mala)
Za pretraživanje interneta najviše koristim:
Pano

        

(Kliknite na sliku i pogledajte još neke učeničke radove)

Odbojkaški klub Posedarje

CMS za škole logo
Osnovna škola Braća Ribar Posedarje / Športska 3, HR-23242 Posedarje / os-brace-ribar-posedarje.skole.hr / ured@os-brace-ribar-posedarje.skole.hr
preskoči na navigaciju