preskoči na sadržaj

Osnovna škola Braća Ribar Posedarje

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Upisi u srednju školu

 

Anketa (mala)
Za pretraživanje interneta najviše koristim:
Pano

(Kliknite na sliku i pogledajte još neke učeničke radove)

Za nastavnike

 

Prijava za stručne skupove

Prevoditelj

Lista linkova je prazna
Bookmark 2020

Ove godine su u izradi straničnika sudjelovali učenici 4. razreda matične škole. Naši straničnici putuju u Litvu. S veseljem isčekujemo straničnike koje će nama učenici 4.razreda iz Litve poslati :)

   

Veselje u školskoj knjižnici...

Božićna radionica

Povodom nadolazećih blagdana održala se kreativna radionica u školskoj knjižnici. Učenici 4. i 6. razreda izradili su prigodne božićne ukrase i tako pridonijeli cjelokupnom uređenju škole te su svojim maštovitim doprinosom uljepšali mjesto boravka.

 

Najljepše knjižnice svijeta

U svrhu poticanja čitanja  izrađen je kreativni pano -  kutak "Preporuka za knjigoljupce" gdje će se svaki tjedan izlagati najnovije i najpopularnije knjige.

Prvi posjet školskoj knjižnici

Učenici prvog razreda prvi put su posjetili školsku knjižnicu. Imali su prilike naučiti sve o lijepom ponašanju u knjižnici, pravilima knjižnice, te su napokon postali i aktivni članovi. Učenici su slušali priču Zec i kornjača, nakon toga imali su  prilike uzeti lutke u ruke i svima nama još jednom dočarati vrlo poučnu priču o hrabrosti i upornosti. Na kraju su dobro raspoloženi bojali letak o našoj školskoj knjižnici i svoje dojmove o priči prenijeli na papir.

  

Zašto volim svoju školsku knjižnicu

Tema je Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica 2018. godine. Tom prigodom svoju školsku knjižnicu posjetili su učenici od 1. do 4. razreda PŠ Islam Latinski. Za prvi razred je to bio poseban doživljaj, postali su članom školske knjižnice i dobili svoje prve iskaznice. Učenici su imali prilike bezbrižno razgledati knjige, upoznati se s poslovima i pravilnikom knjižnice. Kako bi im dolazak ostao u sjećanju, svatko je izradio svoj straničnik, straničnici su plastificirani i podijeljeni svakom učeniku kao poklon. Ugođaj cijelom ambijentu  pridonijeli su i sjajni čitači gdje smo se zabavili slušajući dogodovštine Mačka u trapericama.

Nastavljamo s aktivnostima....    2. razred i radionica " Ogledalce"

BOOKMARK PROJEKT 2018. POSEDARJE > 

I ove školske godine učenici 5.a i 5.b razreda s ponosom su izrađivali straničnike za učenike petih razreda iz Dubaija.

 5.a 5.b

Konačan rezultat:

Reading time

Plakat o alkoholu

Učenici 7. b razreda sudjelovali su u natječaju u sklopu programa " Trening životnih vještina". Ovim plakatom osvojili su ulaznice za muzej Iluzija, kišobrane i majice, te je razredu dodijeljena  zahvalnica za sudjelovanje u natječaju.

Učenici su imali priliku i posjetiti Gradsku knjižnicu Zadar, gdje su bili počašćeni uz stručno vodstvo proći prostorima knjižnice i  čitanjem priče na dječjem odjelu. 

POSEDARJE/PORTUGAL

Ove godine  učenici 4. razreda su sudjelovali u projektu BOOKMARK. Učenici su razmijenili svoje straničnike s učenicima iz malog mjesta Sao Marcos da

Serra koje se nalazi u Portugalu. 

Čitamo i dalje...

         

 U cilju poticanja i razvijanja potrebe, navike i kulture čitanja nastavljamo s manifestacijom  Zadar čita.  Ove godine su učenici od 2 do 4 razreda sudjelovali u manifestaciji. Izabrana tema je bila ,,Šuma Striborova", prva u nizu bajki u ,,Pričama iz davnine" . 

 

Međunarodni dan materinjeg jezika

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

Materinji ili materinski jezik prvi je jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja. Istraživanja su pokazala da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće.

Isto tako istraživanja pokazuju kako polovici od šest tisuća svjetskih jezika prijeti nestanak u idućih nekoliko naraštaja, jer polovicu svih jezika govori samo deset tisuća i manje govornika, a čak četvrtinu samo tisuću osoba. Obrazovni sustavi širom svijeta i internet zanemaruju tisuće jezika, što ugrožava i bogatstvo ljudskog znanja.Nestanak bilo kojeg jezika jgubitak je i osiromašenje za cjelokupni ljudski um i znanje, tvrde u UNESCO-u, navodeći kao primjer postojanje niza biljaka s vrlo velikim ljekovitim učinkom, ali koje su poznate samo tradicionalnim kulturama. Ako se izgube jezici i kulture, nestat će i znanje o biljkama i njihovim ljekovitim obilježjima.

Među 33 ugrožena europska jezika, odnosno ona koja su u procesu izumiranja, nalazi se osam jezika naroda koji žive u Francuskoj, četiri jezika naroda koji žive u Velikoj Britaniji, tri jezika naroda u Švedskoj, a na popisu zemalja u kojima će uskoro nestati pojedini jezici (narječja i dijalekti) je - uz Bugarsku, Italiju, Grčku, Finsku, Norvešku i Letoniju - i Hrvatska.

Evo kako su naši učenici inspirirani ovom pričom dobili ideju za uređivanje panoa.

  

ČITAMO MI,U OBITELJI SVI

Škola je ustanova kojoj je temelj postojanja poticati čitanje. Pa tako čitamo na nastavi hrvatskog jezika, stranog jezika, povijesti, geografije… pa mi u toj školi stalno nešto čitamo. Tu je još i knjižnica i knjižničarka koja stalno spominje neke nove knjige, zabavno štivo, poučno štivo, lektiru…

A što je s obitelji? Domom? Koliko djece čita kod kuće knjige po slobodnom izboru? Koliko majki i očeva, braće i sestara čita? Djedova, baka, stričeva, tetki i tetaka? Već šest godina nacionalni projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ upravo želi unutar obitelji osvijestiti potrebu za čitanjem, dobrobiti koje ono donosi i za obitelj kao zajednicu i za dijete kao mladu osobu čije se čitalačke navike tek formiraju.

Zbog toga smo se (i) ove godine uključili u projekt poticanja čitanja u obitelji. Dio smo velike obitelji od 128 škola diljem R. Hrvatske u kojima će ove školske godine učenici trećih razreda svojim kućama nositi ruksak napunjen knjigama. Brojka od 4398 učenika, među kojima su i učenici naše škole, impresivna je. Učiteljica trećeg razreda, Vanja Buškulić u suradnji s knjižničarkom Ivanom Erceg Mihatov odabrala je osam knjiga: Leon Napolen, Nogomet: pravila igre, Sv. Duje, Idem i ja, ne ti ne, Kako nacrtati lica, Sva je priroda divlja i surova, Svaki učenik može uspjeti, Kastor peče kolač po jednu iz svake od osam ponuđenih tematskih cjelina (carstvo dječjih priča; obiteljsko druženje uz stihove, stripove i humoristične tekstove; zbirka priča, pjesama i romani za mame, tate, bake, djedove, stričeve, tetke; slikovnica – obiteljska družionica; mali istraživači; odgoj djece i mladih; igrom do boljeg čitanja; etno baština).

Projekt započinjemo 27.1.2017. kada će prvi učenik ili učenica trećeg razreda svojoj kući ponijeti ruksak s knjigama.U ruksaku se osim knjiga nalazi i Bilježnica dojmova. U Bilježnicu dojmova svaki će učenik napisati kraći sastavak u kojem će prenijeti svoje dojmove, osjećaje o obiteljskom čitanju. Možda se dogodio kakav zanimljiv događaj, nešto smiješno, nešto zabavno; a možda dijete voli pisati pjesme? I pjesme su dobrodošle. A roditelji mogu fotografirati jedan trenutak zajedništva te fotografiju zalijepiti u Bilježnicu dojmova na za to predviđeno mjesto.

Da bi se projekt mogao provesti, potrebna je i suradnja nakladnika koji su prepoznali kvalitetu projekta te njegov doseg. Ove godine sudjeluju: Alineja, Fraktura, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Knjiga u centru, Mentor, Mozaik knjiga, Naklada Semafora, Planetopija, Planet Zoe i Školska knjiga. Hrvatska mreža školskih knjižničara udruga je čiji članovi volonteri provode i koordiniraju ovaj projekt na nacionalnoj razini.

   

Naša je škola i ove godine financirala kupnju knjiga za projekt za što zahvaljujemo ravnatelju g.Luzarku Novakoviću. Nakon završetka projekta knjige će postati dio knjižnog fonda naše knjižnice tako da će i svi drugi učenici te knjige moći posuditi i pročitati.

  Ovo je prvi učenik koji će nositi svoj ruksak kući. A ovaj izmamljeni osmijeh nam sve govori....

Dojmovi učenika: 

  

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

NSK i Interliber

9.studenog 2016. godine učenici 7.i 8. razreda naše škole su u pratnji svojih razrednika i knjižničara posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu i Interliber.

Uz pomoć ljubaznih i stručnih voditeljica imali smo prilike razgledati neke od odjela u NSK. Učenici su upoznati s organizacijom, radom i načinom posudbe u NSK. Vidjeli smo prostor spremišta, kako izgleda stara novinska građa i Inkunabule.

Nakon odlska iz NSK među brojnim posjetiteljima Interlibera su se našli i učenici iz naše škole. Razgledavali smo raznovrsnu ponudu knjiga i ostalih sadržaja, popratili smo i dio bogatog programa 39. međunarodnog sajma knjiga i učila.

 

Bookmark project

ISLM - Bookmark project je međunarodni projekt kojeg pokreće Međunarodna udruga školskih knjižničara (International Associaton of School Librarians) kako bi obiježili mjesec školskih knjižnica. Zajednička tema za sve učenike je " Nauči odgonetnuti svoj svijet". Učenici  izrađuju i razmjenjuju straničnike s vršnjacima u inozemstvu. Svakoj školi  dodijeljena je jedna partnerska škola iz bilo kojeg dijela svijeta. Ove godine su se projektu priključili učenici 4. razreda i izradili straničnike za učenike iz Hong Konga. Učenici su se potrudili, zabavili i usput naučili nešto o kineskoj kulturi. Naši straničnici su spremni za daleko putovanje, a s veseljem očekujemo ono što će oni nama poslati.

  Topli pozdrav Iz Posedarja!     Radovi 4. razreda.

Mjesec hrvatske knjige 2016.

Pišem i čitam 100  na sat, radionica brzog pisanja i čitanja

U suradnji s GKZD održana je radionica sa učenicima 5.a razreda. Učenici su odabrali svoju omiljenu knjigu. Izmijenili su tijek priče i njezin završetak. Da bi priče bile šaljive i zabavne, učenici su koristili unaprijed zadane riječi i pojmove. Na kraju smo odabrali dva najzabavnija rada te smo učenike Andriju i Lucijana  nagradili prethodno izrađenim bookmarkerima.

     

 

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Knjižnice grada Zagreba, više od dvadadeset godina organiziraju nacionalni kviz za poticanje čitanja putem mreže narodnih i školskih knjižnica, uz pomoć knjižničara. Naziv ovogodišnjeg kviza je ČITAM STO NA SAT. Učenici viših razreda su dobili tri naslova za pročitati: Ljeto za pamćenje, Krugovi na vodi i Bio sam pas i opet sam. Ove godine u suradnji sa Gradskom knjižnicom priključili su se i naši učenici. To su: Antea Jakešević, Paula Crnjak i Anđela Žuža 6.b razred. Filip Matijević, Marin Galić, Ante Nekić, Andrea Nekć 7.b razred. Ivula Dežmalj, Matija Doljanin 8.b razred.

Gradska knjižnica Zadar  organizirala je završno druženje za sve sudionike kviza.  Učenici su sudjelovali u biranju najbolje knjige iz tri područja: Novi naslovi, zastarjele knjige i stripovi. Zatim je svaki učenik dobio na dar knjigu za svoj uloženi trud, na kraju smo to sve proslavili druženjem uz jedan lijepi domjenak. 

Pijmo kavu na engleski i njemački!

  U sklopu projekta Zadar čita i ove godine smo organizirali natjecanje u čitanju ali na stranom jeziku. Prijavili su se učenici od 5 do 8 razreda u dvije kategorije: čitanje na engleskom ili njemačkom jeziku. Ovogodišnja tema je bila kava. U povjerenstvu su sudjelovale profesorice engleskog jezika Anita Lerga i Željka Begović, profesori iz njemačkog jezika Zrinka Dežmalj i Luka Bušljeta.

5.a   

5.b   6.a   6.b

7.a  8.ab

OVAKO JE IZGLEDALA DODJELA NAGRADA:


   

Susret s književnicom

17.12. našu školu posjetila je književnica Sanja Pilić.   Učenici 7.a razreda nacrtali su za gđu. Pilić plakat s njezinim djelima koji je bio izložen na susretu.

   Ovu su učenici koji su predstavili našu  književnicu. Učenik 3. razreda Niko pročitao je priču o Jozefu. Učenik 7.a razreda Nikša posvetio je gđi. Sanji pjesmu napisanu na satu hrvatskog. Zatim su je učenici 4. i 2. razreda predstavili odigravši kratak igrokaz.  

                 

Mjesec hrvatske knjige 2015.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro, a 2015. godine održavat će se od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnji će program  proteći u znaku odluke Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasilaMeđunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. 

 

  Branimir Čakić, djelatnik na Glazbenom odjelu Gradske knjižnice i autor dvije knjige s fantastičnom tematikom,  održao je u 4. razredu na  temu " Međunarodna godina svjetlosti i tehnologije zasnovanih na svjetlu"  zanimljivu radionicu o tehnici crtanja stripa. 

      

Radionica na temu EU

Marko Klaić knjižničar iz bibliobusa ,održao je s učenicima 3. razreda vrlo zanimljivu radionicu na temu Europske Unije. Učenici su kroz razne igre imali mogućnost naučiti države, njihove glavne gradove, znati pronaći ih na karti, te upoznati autore i njihova djela koji dolaze  iz tog dijela Europe.

Zahvaljujemo se na veseloj i živahnoj radionici!

       

Čitanje u Bibliobusu

Svakih 14 dana naši učenici nižih razreda posjećuju Bibliobus gdje im se čitaju priče i razvija njihova mašta. Priče im čitaju studentice sa studija knjižničarstva t.j. Odjela za informacijske znanosti.

 Učenici 2. razreda       Učenici 4. razreda

Županijsko natjecanje iz interpretativnog čitanja

Nakon održanog školskog natjecanja u interpretativnom čitanju, naš učenik 6.a razreda Nikša Brala s najbolje ostvarenim rezultatom je sudjelovao na županijskom natjecanju koje se održalo u Gradskoj knjižnici Zadar. 

Žiri je brojao tri  člana: Željka Horvat Vukelja (književnica za djecu i dugogodišnja  urednica Modre laste), Marijana Roščić (Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru) i Mirjana Mrkela, dipl. učiteljica i književnica za djecu). U natjecanju je  sudjelovalo 14 osnovnih škola Zadarske županije.

 

Zadar čita 2015

Projekt Zadar čita koji organizira matična služba Gradske knjižnice Zadar, ove je godine podijeljen na dvije razine: školska i županijska razina. Sudionici natjecanja u interpretativnom čitanju su učenici 6.i 7. razreda, a samo jedan se može plasirati na županijsku razinu natjecanja.

U našoj školi,  školska razina je održana 24.02.2015., a sudjelovali su sljedeći učenici: Leonarda Knežević, Marinela Nekić, Antonela Galić, Martina Brtan, Marta Nekić, Ivana Šalina, Korado Mršić, Lucija Nekić, Dominik Nekić, Benjamin Fejzić, Jure Šimurina, Iva Klanac, Lorena Radović, Andrijana Ćuk, Ivula Dežmalj, Matija Doljanin i Nikša Brala.

Mjesec hrvatske knjige 2014.

Povodom otvaranja mjeseca hrvatske knjige u školskoj knjižnici smo imali radionicu u trajanju od tri sata.

Učenici 4.a razreda imali su zadatak pronaći na policama knjige hrvatskih autora, izabrati najdražu pjesmu ili ulomak.

Nakon odabira omiljenog teksta, učenici su izradili okvire za svoje pjesme.

Na kraju smo zajedničkim snagama uredili pano školske knjižnice.

                                                                

SVJETSKI DAN KNJIGE

 

" Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, pročitaju samo jednu stranicu."  

Sv. Augustin

Lidrano

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije u školskoj knjižnici obilježen je s 4.b razredom. Učenici su navodili primjere tolerancije  prema svojim bližnjima i prijateljima.  Svoje priče su prenijeli na papir, te je zajedničkim snagama uređen i pano na tu temu.

 

 

Mjesec školskih knjižnica 2013.

Listopad je međunarodni mjesec školskih knjižnica. Tema Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica 2013. godine je Školske knjižnice: Vrata u život.

Povodom toga i Mjeseca hrvatske knjige održane su razne aktivnosti u školskoj knjižnici:

 

Posjet prvog razreda  obilježen je čitanjem priče Mačak u čizmama.

 

Organizirana je čitaonica s 4.b razredom. Učenici su čitali Zgode i nezgode Kapetana Gaćeše. Na tu temu su izradili  dva plakata.

 

                        

Školsku knjižnicu su posjetili i učenici 4.a razreda. Razgovarali smo o djelu Ivane Brlić-Mažuranić Šuma Striborova, te je svaka grupa izradila strip na tu temu.

 

Na temu Tko čita ( ne skita) povodom Mjeseca hrvatske knjige ( 15.10.-15.11) su učenici od 5.-8. razreda napisali prigodne pjesme, izreke, poslovice koje smo izvjesili na pano.

                               

 

 

 

23. listopada u školskoj knižnici  održano je natjecanje u čitanju.  Sudjelovalo je 36 učenika od četvrtog do osmog razreda, a najbolje čitače izabralo je povjerenstvo u sastavu: Ivana Erceg Mihatov, Martina Milekić, Gabrijela Mrkela, Snježana Stanešić i Miše Volarević. Najviše bodova, ukupno 78/80, svojim čitanjem ostvarila je Iva Klanac iz  6.a razreda. Drugo mjesto s ukupno osvojenih 77 bodova podijelili su Leonarda Knežević, Antonela Galić i Sara Budan,  dok su treće mjesto podijelili Dominik Šalina i Filip Mrkela s osvojenih 76 boda. Učenici su nagrađeni knjigama i svaki je učenik dobio pohvalnicu za sudjelovanje u natjecanju. Čestitke svim sudionicima!

 

 

 

Međunarodni dan materinjeg jezika

21. veljače u našoj školi  obilježen je " Dan materinjeg jezika ". Učenice sedmog i osmog razreda  pronašle su prigodan tekst i pjesmice koje su lijepile na stablo.

Valentinovo

Naši učenici su obilježili valentinovo prigodnim pjesmicama ( Dobriša Cesarić, Rainer Maria Rilke, Vesna Parun),  fotografijama i tekstom koji govor o povijesti valentinova.

Akcija učenika i školske knjižnice

Kako bi učenici mogli uživati u knjigama i hrvatskoj riječi onako kako to i zaslužuju, odlučili smo organizirati humanitarnu akciju kako bi popunili siromašni fond naše školske knjižnice. S pripremama smo počeli dva mjeseca prije, budući da je naš cilj bio da sve budu učeničke i nastavničke rukotvorine. U našu akciju su se uključili brojni nastavnici, učenici i roditelji.

Ovim putem  želim se  posebno zahvaliti na velikom trudu i angažmanu:  

Učiteljici Radojki Knežević koja je ujedno i suorganizator ove akcije, ona je s učenicima 3. razreda izrađivala čestitke, ukrase za bor, te decoupage tehnikom oslikavala vaze i posude za cvijeće. Naša kolegica i velika umjetnica Bosiljka Paleka, je sa svojim ručno izrađenim bookmarkerima, oslikanim školjkama i kamenjima, te slikama znatno obogatila naš štand. Kolegica Željka Begović  je od prikupljenog jeans materijala, po dizajnu učenica, sašila jeans torbe. Učiteljici Josipi Bašić koja je s učenicima 2. razreda izrađivala kutije za nakit. Učiteljice Jadranka Kalac i Vesna Načevski iz pš Slivnica Gornja,  su sa svojim učenicima izrađivale čestitke za Božić. Učiteljica Iva Horvat iz pš Slivnica Donja,  je sa svojih 6 učenika izradila čestitke i betlehemsku sliku. Učiteljice Milena Zurak i Grozdana Malahov iz pš Podgradina,  su sa svojim učenicima izrađivale čestitke, ukrase za jelku ( anđeli od makarona), spomenare, ukrase od drva, te su šivali jastuke u obliku srca.

Veliki trud je pokazala nekolicina učenika: Roko Bratović koji je sam izradio jaslice od drva, Anamarija Dežmalj i Klara Stura koje su oslikavale žarulje kao ukrase za jelku, te učenici šestih i sedmih razreda koji su izrađivali čestitke.

Učenici:  Iva Doljanin, Klara Stura, Annegret Kruschel , Roko Bratović, Antonio Grubić, Lucija Mijolović, Patricia Nekić, Jelena Baraba, Lucija Klanac  marljivo su radili  i prodavali naše proizvode, kao i učenici 3.razreda koji su prodavali kolače.

Božićni sajam se održao u četvrtak 15.12. i subotu 17.12. u prostoriji caffe bara "Luna" koji nam je srdačno ustupio vlasnik Ivan Brala (Đule).

Prikupljenim iznosom kupiti  ćemo lektire, društvene igre i dvd-e.

Hvala svim roditeljima, učenicima, djelatnicima škole i ostalim mještanima Posedarja koji su pokazali da imaju veliko srce i podržali našu akciju.

           

    

   

  

 

 

BOŽIĆNI SAJAM
RSS


Mjesec školskih knjižnica 2011.

  Povodom mjeseca školskih knjižnica 2011. našu su školsku knjižnici posjetili učenici područne škole Islam Latinski od 1.-4. razreda. U suradnji sa  učiteljicama Maricom Šaban i Vanjom Buškulić održana je radionica u trajanju od dva sata.

Obilježili smo Mjesec hrvatske knjige 2011. pod temom " Čitajmo pjesnike".

Učenici su naglas čitali pjesme  Zvonimira Baloga, Grigora Viteza, Vesne Parun i Luke Paljetka.

 

 Učenici Islama Latinskog pišu  vlastitu pjesmu.        

                                                                               

Na kraju smo obilježili i 100 godina rođenja Grigora Viteza na način da su učenici poslušali priču " Ogledalce", te izveli predstavu pomoću štapnih lutki.

 

 

 

Mjesec hrvatske knjige 2011.

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2011. koja ove godine nosi naziv  "Čitajmo pjesnike" održana je likovna radionica s učenicima 3. razreda.

Mjesec hrvatske knjige traje od 15.10.-15.11. 2011.

Učenici trećeg razreda su se pokazali izuzetno kreativnim, te su izradili okvire u koje smo slagali pjesme različtih pjesnika.

Okvire s pjesmama smo izložili na panou u predvorju škole.

 

   

Čitaonica

 U suradnji sa učiteljicom Milevom Knežević, savakog drugog petka  u školskoj knjižnici se održava čitaonica za učenike prvog razreda.

Čitaju se različite bajke i priče i o njima razgovara. Na taj način učenici razvijaju maštu i kreativnost, te bogate svoj riječnik.

Cilj je da učenici steknu naviku dolaženja u knjižnicu, te upoznaju školsku knjižnicu kao mjesto za učenje, druženje i razonodu.

 

Natjecanje u čitanju

 

 

U sklopu manifestacije "Zadar čita 2011. " zadarske Gradske knjižnice, ove je godine prvi puta u našoj školskoj knjižnici organizirano natjecanje u čitanju.
Sudjelovalo je 28 učenika od četvrtog do osmog razreda, a najbolje čitače izabralo je povjerenstvo u sastavu: Ivana Erceg Mihatov, Ivana Dežmalj, Ana Juranov i Miše Volarević.
Najviše bodova, ukupno 98, svojim čitanjem ostvarili su Antonio Grubić iz  7.b i Anđela Kalac iz 6.a  razreda  te tako sa istim brojem bodova podjelili prvo mjesto. Sara Budan iz 4.b razreda, ukupno 94 bodova,  osvojila je drugo mjesto, dok su treće mjesto podijelili Lucija Mijolović iz 6.a razreda i Ante Knežević iz 8.b razreda s osvojenih 93 boda. Četvrto mjesto osvojila je Anamarija Dežmalj iz 4.a razreda s ukupno 85 bodova, a Kristina Nekić peto mjesto iz 4.b. razreda s 80 bodova.

Čestitamo svim sudionicima!

Književno-lutkarski susret

Posjet Jadranke Čunčić-Bandov.

 

   

Veselje u školskoj knjižnici

Radionica s učenicima od 1.-4. razreda povodom Mjeseca školske knjižnice 2010.

   Čitanje pjesme Stanislava Femenića "Susret".

Učenici su glumili susret dvaju prijatelja.

  Na jedan konop smo izložili crteže svih učenika, koji su nacrtali najčarobnije biće na svijetu, a to su upravo oni.

Na kraju smo zajedno uglazbili pjesmu Grigira Viteza "Ogledalo".

Veseli smo završili našu radionicu!

preskoči na navigaciju